keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Suunnitelmia ja pari keskeneräistä

Suunnitelmia, voi suunnitelmia! Ne eivät taida käsitöiden saralla loppua koskaan. Tällä hetkellä polttelisi mm...

♥ Islantilaisneuleet. Neuloin mummolle syksyllä 90-vuotislahjaksi villapaidan Islantilaisia neuleita-kirjan ohjeella, ja ai vitsi, sitä oli kivaa neuloa ja valmistuikin paksusta langasta nopeasti. Mies tilasi jo tuolloin itselleen myös paidan, Ellikselle haluaisin neuloa villatakin ja olisihan se paita itselläkin aika kiva. Kirjassa oli myös parin kauniin mekon ohjeet joita tahtoisin testata. Langat tilasin Lankava.fi-kaupasta, tulivat nopsaan eivätkä kyllä mitenkään hirveän hintaisiakaan olleet, joten ehkä palkkapäivänä vilahtaa taas parin neuleen verran tilausta menemään...

♥ Pirjo Iivosen sukat, erityisesti nämä Lumienkelit. Pirjolla on aivan mielettömän kauniita sukkaohjeita, joihin sisältyy lisäksi vähän uusiakin tekniikoita joita haluttaisi kovasti testailla. Saatoin tilata aamulla tuon Unelmien silmukat-kirjan itselleni... vahingossa. Kun minä vaan näin Facebookissa kuvan taas noista nimenomaisista Lumienkeleistä ja sitten menin etsimään ohjetta ja sitä ei ollut netissä saatavilla ja sitten oli suora linkki kirjakauppaan... tiedätte kyllä tämän kuvion. Hups.

♥ Tytöt tarvitsisivat molemmat uudet sukat ja ehkä paritkin. Suutarin lapsella ei ole kenkiä ja neulojan lapsilla ei ole sukkia vai miten se meni. Ellis toivoi itselleen muumitalosukkia (selasin Facebookin Voihan Villasukka!-ryhmää ja siellä vilahti ihan törkeän siistit sukat, jotka aiheuttivat välittömän ÄITIÄITIÄITI KATO MITEN HIENOT ÄITIÄITI VAUUUUU ÄITI NEULO MINULLE TUOMMOSET JOOKO ÄITI KILTTI JOOKOOOOOO!-reaktion) ja Saurukselle olen suunnitellut kettu- ja pesukarhusukkia. Lisäksi eilen värittelin Elliksen kanssa ja satuin valitsemaan kuvaan niin Sauruksen näköiset värit, että pakko ehkä neuloa sille sukat samoilla sävyillä.

♥ Ystävänpäivä olisi pikkuhiljaa tuloillaan ja haluaisin ainakin parille tyypille tehdä itse jotakin. Tai oikeastaan mulla on jo tarkat suunnitelmat tehtynä. Tiedättekö kun jonkun neuleohjeen kohdalla vaan tulee sellainen fiilis, että tämä on kuin suunniteltu jollekin tietylle henkilölle? No se fiilis mulla on ollut nyt kahden ohjeen kohdalla ihan äskettäin. Toinen on vain niin työläs, että se pitäisi melkein jo aloittaa jotta ehtii ystävänpäiväksi. Onneksi molemmilla on myös synttärit heti maaliskuussa niin ei haittaa jos ei ehdikään!

♥ Lapasia, lapasia, lapasia. Perinnelapasia on ihana neuloa, tykkään kirjoneuleista. Ella Sarren Anarâš pivtâstem (Inarinsaamelainen vaatetus) on tuolla hyllyssä, mutta voi että tuo vain lapasen selkäpuolella oleva kirjoneule on vai-ke-aa saada pidettyä kauniina ja tasaisena. Olen neulonut valehtelematta ainakin kahdeksan lapasenalkua, mutta kun ei niin ei. Mutta vielä minä joku päivä sen selätän.

♥ Sitten on vielä muutama sukkamalli jotka ovat kummitelleet takaraivossa jo pidempään; merenkulkijat, pöllöt ja So Sweet Socks näin nopeasti lueteltuna. So Sweet Socks-mallin olen kyllä jo testannut kun ystävä sai vuosi takaperin synttärilahjan, mutta siitä asti (voi kyllä...) mulla on odotellut kerä myös omaan samanlaiseen pariin.

Ja mitäs nyt on kesken?


Hyvinkin alkutekijöissään on Raituli, pipomalli johon ihastuin jo ajat sitten, mutta johon en ole ohuen langan vuoksi halunnut tarttua. En ole oikein päässyt sinuiksi noin ohkaisten lankojen kanssa, koska käsialani on ollut aika tiukkaa (esim. ensimmäinen Baby Ullista neulomani kirjoneulelapanen olisi ollut sopiva ehkä Ellikselle, vaikka mallikappale oli itsellenikin reilu) ja jotenkin on tuntunut, ettei noin ohuesta langasta voi ikinä saada mitään valmista aikaiseksi. Kesällä kuitenkin neuloin samaisesta Baby Ullista serkun vauvalle peiton ja joululahjaksi siskolle lapaset, joten se mörkö on jo kokonaan selätetty. Kun sitten huomioin tarpeen ohkaiselle mutta lämpimälle (merino)villapipolle, suunnistin suoraan Ravelryyn. Tämä on oikein pätevä telkkari- ja matkaneule, kun ei vaadi raitoja kummempaa keskittymistä.


Perinnelapaset, myös itselle. Meillekin on rantautunut Frozen-buumi, mutta värit eivät kuitenkaan ihan sieltä ole inspiraatiotaan saaneet, vaan turkoosi lanka oli tarkoitettu silloin vielä syntymättömän Sauruksen peittoon jota en kuitenkaan koskaan saanut edes aloitettua. Yhtenä iltana päätin aloittaa itselle perinnelapaset ja lankakorista sitten tarttui tällainen väripari. Mallin alkuperästä en valitettavasti osaa kertoa muuta kuin sen, että näitä on pidetty ainakin Utsjoen mallisen lapinpuvun kanssa. Itselleni olen tuon kuvion nyysinyt talteen serkun lapasista.


Ikuisuusprojektini torkkupeitto. Novitan 7 veljestä raitaa, tämä on jo poistunut sävy Karnevaali. Tästä tulee täydellinen, ja iso - aion virkata tähän yli kilon lankaa. Neliöitä olen virkkaillut tahdilla 10 neliötä illassa ja puoli vuotta taukoa, joten tässä saattaa vielä hetken kestää. Mutta hieno se on! Ja erityisen ylpeä olen siitä, että olen kiltisti päätellyt jokaikisen neliön samantien. Muuten valmis peitto olisi varmaan odottanut päättelyä vanhainkotiin saakka.

Ja koska tässäkään ei ollut tarpeeksi, kirjastoreissulta tarttui tänään mukaan kirjat palmikoista ja norjalaisista kuvioneuleista. Hupsiiiiiis. Mutta nyt yritän malttaa ja neuloa valmiiksi edes lapaset tai pipon ennen uuteen työhön tarttumista!

1 kommentti:

  1. How to Win at Craps - Worried about getting lucky? - Borgata
    Craps is a casino game that's fun to 메리트카지노 learn and 188bet a little tricky to win, 바카라 사이트 like the craps game with the word “chick'. The word chick is

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!